Нова цена на горивата

Утре Регулаторната Комисија за енергетика ќе ги објави новите цени на горивата, како и секој понеделник.

И додека ги чекаме новите цени да потсетиме дека во изминативе две недели нафтата паѓаше постојано и достигна најниско ниво во последните 8 месеци.

Во моментов Малопродажната цена на ЕУРОДИЗЕЛ изнесува 84,50 денари/литар.

Малопродажните цени пак по литар на бензините ЕУРОСУПЕР БС-95 се 84,5 денари и ЕУРОСУПЕР БС-98 – 86,5 денари.

Можеби ќе ве интересира...

На Американците им се заканува ЕНЕРГЕТСКА КРИЗА Расте потрошувачката на електрична енергија во компаниите за вештачка интелигенција

BiznisPRO

Се повлекува производ од рафтовите поради присуство на цијановодородна киселина, ако сте го купиле веднаш вратете го!

BiznisPRO

Значително пораснале трошоците за градење – пораснале трошоците за вработените, но има голем пад кај градежните материјали

BiznisPRO