Нова цена на горивата

Во моментов на светските берзи нафтата од типот WTI Crude е околу 93 долари, брент е речиси 98 долари за барел.

Утре Регулаторната Комисија за Енергетика се очекува да ги објави новите цени на горивата кои ќе важат веќе од вторник.

Во моментов цените на горивата се продаваат по овие цени:

Моторен бензин ЕУРОСУПЕР БС – 95 86,50 (денари/литар);
Моторен бензин ЕУРОСУПЕР БС – 98 89,00 (денари/литар);
Дизел гориво ЕУРОДИЗЕЛ БС (Д-Е V) 97,50 (денари/литар).

Можеби ќе ве интересира...

Хрватската куна ќе може да се разменува на домашниот девизен и менувачки пазар заклучно со 31 декември 2022 година

Бизнис про

Нова рекордна недела за БРАКО – 17 испорачани возила во европски земји

Бизнис про

Httpool на Aleph стана претставник во Централна и Источна Европа за поддршка на Microsoft Advertising

Бизнис про