Одлична вест: Јулската пензија ќе се исплаќа предвреме и во групи – еве од кога

Владата на денешната седница ја усвои и Информацијата за исплата на пензии за месец јули 2022 година со задолжување на Фондот на пензиското и инвалидското осигурување да ги достави податоците за пензиите до деловните банки најдоцна до 26 јули, а деловните банки од 27.07.2022 година да обезбедат пензионерите да може да располагаат со јунските пензии преку мрежата на банкомати и трговската мрежа.

Готовинската исплата на пензиите, за клиентите кои не користат картички, според постигната согласност од банките ќе се спроведе во четири групи (4 денови) во сите отворени филијали и експозитури на банките, согласно следниот распоред:

– За пензии со висина до 11.000 денари, исплатата да се изврши на 27.07.2022 година (среда); За пензии со висина 11.001-14.000 денари, исплатата да се изврши на 28.07.2022 година (четврток); За пензии со висина 14.001-18.000 денари, исплатата да се изврши на 29.07.2022 година (петок), и За пензии со висина над 18.001 денари, исплата да се изврши на 01.08.2022 година (понеделник).

Можеби ќе ве интересира...

„Намалете го греењето, облечете се потопло“: Кризата ја стега Европа, стравувањата од недостиг на гас и поскапување на храната

Бизнис про

Ново огромно поскапување на горивата: Бензинот поскапува за 3,50, а дизелот за 8,50 денари – еве колку чинат горивата сега

Бизнис про

Вклучување во живо од С.Р. Германија: ДУАЛНО ВИСОКО ОБРАЗОВАНИЕ – ИДНИНАТА НА МЛАДИТЕ

Бизнис про