Одлична вест: Значително поевтинуваат горивата

Малопродажната цена на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V), се намалува за 6,00 денари/литар, во однос на
малопродажната цена утврдена со одлуката за утврдување на највисоки малопродажни цени на
нафтените деривати и горива за транспорт од 15.03.2022 година и со тоа малопродажната цена на
ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) изнесува 79,00 ден/лит.

Малопродажната цена на Екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1), се намалува за 5,50
денари/литар, во однос на малопродажната цена утврдена со одлуката за утврдување на највисоки
малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт од 15.03.2022 година и со тоа
малопродажната цена на Екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1) изнесува 75,50 ден/лит.

Малопродажната цена на Мазутот М-1 НС се намалува за 2,550 денар/килограм, во однос на
малопродажната цена утврдена со одлуката за утврдување на највисоки малопродажни цени на
нафтените деривати и горива за транспорт од 15.03.2022 година и со тоа малопродажната цена на Мазутот
М-1 НС изнесува 56,749 ден/кг.

Можеби ќе ве интересира...

Избрани победниците на Startup Weekend Skopje

BiznisPRO

Работа има, но нема заинтересирани: Во Европа има недостиг од работна сила, најголем проблем е угостителството и здравството

BiznisPRO

Следува продолжен викенд – Еве уште колку неработни денови останаа до крајот на годинава

BiznisPRO