Ограничен е извозот на сончогледовото масло до 31 мај

На денешната седница Владата донесе одлука за ограничување на извозот на масло од сончоглед.

Од Владата велат дека мерката е донесена поради сериозни нарушувања на домашниот пазар и почнувајќи од денеска, забраната ќе важи до 31 мај.

Оваа одлука е донесена врз основа на Законот за трговијата, кој предвидува дека по предлог на Министерството за економија, Владата може да го ограничи извозот или увозот на одделни стоки или да пропише посебни услови за увоз или извоз.

Можеби ќе ве интересира...

Убава вест: Пензионерите од први следниот месец ќе добиваат плус до 1500 денари, покрај пензијата – Еве и на кои други категории граѓани им следува помош и до 3000 денари месечно

BiznisPRO

Пораснала трговијата на мало со храна, пијалоци и тутун

BiznisPRO

Македонија и Германија го зголемија контингентот на дозволи за превоз во товарниот транспорт

BiznisPRO