Откриено кога Старбакс пристигнува во Црна Гора

Познатиот американски ланец кафетерии Старбакс ќе пристигне во Црна Гора на почетокот на следната година преку турската компанија Зерен холдингс.

Ова беше речено на средбата на премиерот Дритан Абазовиќ со извршниот директор на турската компанија Мустафа Јигит.

Исто така, беше прецизирано дека во тек е завршувањето на сите потребни процедури за неколку објекти на Старбакс, а првиот од серијата ќе биде отворен на почетокот на следната година.

Турските бизнисмени го информирале премиерот за нивната петгодишна работа во Црна Гора, како и за амбициозниот инвестициски план во повеќе области, како што се банкарството и недвижностите.

Премиерот Абазовиќ изрази благодарност за посветеноста на Црна Гора и ги охрабри да продолжат со инвестициите. Тој особено го истакна значењето на пристигнувањето на светските брендови, како Старбакс, на црногорскиот пазар, истакнувајќи дека Владата на Црна Гора е подготвена да им помогне на странските инвеститори во секој момент.

Можеби ќе ве интересира...

Убава вест: Се очекува големо намалување на цената на становите

Бизнис про

Малопродажниот синџир ја зголеми платата на сите работници за 10 отсто: Работната недела беше укината пред три години

Бизнис про

Банките мораа да вратат милиони српски динари на корисниците на картички – сето тоа поради огромна интернет измама

Бизнис про