ОВА Е ПРИЧИНАТА: Позната компанија продава 1.000 пумпи ширум светот

Шел, една од најголемите светски компании за дистрибуција на гориво, заклучи дека пумпите за полнење електрични возила се подобар бизнис модел од бензинските пумпи во главниот преглед на стратегијата.

Исто така, тоа може да се протолкува како маркетиншки потег, односно оддалечување од фосилните горива, кои денес не се во добра состојба. Затоа 1.000 бензински пумпи ширум светот ќе се ослободат од него.

Оваа година Шел ќе продаде 500 бензински пумпи, а следната година уште 500.

Кои земји ќе бидат погодени од првичната продажба се уште не е јавно објавено. Шел моментално има над 50.000 бензински пумпи, а до крајот на деценијата би требало да има 200.000.

Шел, исто така, рече дека ќе ги намали емисиите на јаглерод диоксид за 15 проценти до 2030 година.

Можеби ќе ве интересира...

РКЕ – Намалување на дел од дериватите, ова се новите цени кои ќе важат од полноќ

BiznisPRO

Цените на нафтата во пораст: Ослободувањето на суровата нафта од стратешките резерви не го постигна саканиот ефект?

BiznisPRO

Кина ја освојува ЕУ? Производителите ги затвораат погоните

BiznisPRO