По 11 години: Зголемен кредитен рејтинг

Турскиот министер за финансии Мехмет Шимшек изјави дека американската агенција Стандард и Пурс најави зголемување на рејтингот на Турција.

Ова, посочува, е резултат на позитивната економска програма на турската влада.

Агенцијата за кредитен рејтинг го помести рејтингот на земјата за еден степен погоре од Б на Б+ и изјави дека координацијата помеѓу монетарната, фискалната и приходната политика ќе се подобри во услови на надворешно ребалансирање.

Можеби ќе ве интересира...

Отпуштањата продолжуваат: Гугл укинува стотици работни места

BiznisPRO

Колку вреди крипто пазарот?

BiznisPRO

Се повеќе музичари во Србија: Индустријата оствари промет од 168 милиони евра

BiznisPRO