Позначајни движења кај каматните стапки на банките и штедилниците

Позначајни движења кај каматните стапки на банките и штедилниците

Месечно зголемување на просечната каматна стапка на вкупните депозити, при што во јули таа изнесува 1,50%.

Просечната каматна стапка на вкупните кредити исто така бележи раст и изнесува 5,49%.

Можеби ќе ве интересира...

Превентивно се повлекуваат Киндер-производи, соопшти Агенцијата за храна

BiznisPRO

Доаѓа покачување на пензиите: Оние со најмали пензии ќе добијат 600 до 800 денари покачување, а веќе следното доаѓа во септември

BiznisPRO

(ФОТО) Леб се продава за 32 денари – резултираа ли владините мерки?

BiznisPRO