Познатата минерална вода „Књаз Милош“ во рацете на чешка компанија

Чешката компанија „Матони 1873“ презеде малцински удел од 46,43 отсто во Књаз Милош од компанијата „ПепсиКо“, и со тоа стана единствен сопственик на овој производител на минерална вода.

Вредноста на трансакцијата е речиси 90 милиони евра, објави компанијата Књаз Милош.

Како што е наведено на веб-страницата на Књаз Милош, групацијата „Матони 1873“ работи во осум земји, со 3.400 вработени, 11 производствени погони и 39 брендови, како што се „Књаз Милош“, „Матони“, „Магнезија“, „Сенткираљи“, „Валдкел“ и други.

Во Чешка, Австрија, Бугарија, Словачка, Унгарија, Србија, Црна Гора и Босна и Херцеговина „Mattoni 1873“ е ексклузивен производител и дистрибутер на брендовите на безалкохолни пијалоци „PepsiCo“.

Можеби ќе ве интересира...

Европските берзански индекси претежно растат, нафтата брент над 80 долари за барел

BiznisPRO

На вага пред полетување Авиокомпаниите се заинтересирани за тоа колку се тешки патниците

BiznisPRO

Цените на нафтата речиси непроменети

BiznisPRO