Познато е кога тргнува исплатата не пензиите

Пензиите се очекува да бидат исплатени во редовниот рок, односно првиот работен ден во јуни, а тоа е 3.06.2024.

Сепак некои од македонските банки исплатата на пензиите ја вршат предвреме.

Можеби ќе ве интересира...

„Не трупајте бензин и храна, се’ ќе има биде доволно“: Претседателот на Светска банка апелира до граѓаните ширум светот

BiznisPRO

НОВ ДАНОК: Автомобилите во ЕУ во просек ќе поскапат за 600 евра

BiznisPRO

Изминатите 24 часа произведени 10.489 MWh електрична енергија

BiznisPRO