Превезени патници со автобуси, четврто тримесечје од 2023 година

Според податоците на Државниот завод за статистика, вкупниот број превезени патници во патничкиот патен
превоз изнесува 11 166 илјади во четвртото тримесечје од 2023 година и во однос на истиот период од претходната
година е намален за 12.5 %. Според видот на превозот, бројот на превезените патници во градскиот превоз е
намален за 16.1 %, во приградскиот превоз е намален за 9.9 %, во меѓуградскиот превоз е зголемен за 2.9 %, а во
меѓународниот превоз е намален за 14.6 %.

Во четвртото тримесечје од 2023 година, во однос на истиот период од 2022 година, вкупниот број патнички
километри во патниот патнички превоз е намален за 38.5 %. Според видот на превозот, бројот на патничките
километри во градскиот превоз е намален за 87.8 %, во приградскиот превоз е намален за 63.2 %, во меѓуградскиот
превоз е зголемен за 4.6 %, а во меѓународниот превоз намалувањето изнесува 6.7 %.

Можеби ќе ве интересира...

Советот на Народната банка одржа редовна седница: Усвоен Среднорочен план на активности за управување со ризиците поврзани со климатските промени

BiznisPRO

Следува нова тура пари за пензионерите и загрозените – Еве кога стигнува помошта

BiznisPRO

Поскапува и бензинот и дизелот – еве за колку

BiznisPRO