Проверете ги сметките: УЈП ја почна исплатата на МОЈ ДДВ

Повеќе од 440 илјади корисници редовно скенираат фискални сметки и учевствуваат во проектот на УЈП „Мој ДДВ“.

До сега, според пресметките УЈП има вратено над четири милијарди денари кај граѓаните. Законскиот рок за исплата е 60 дена по завршувањето на тромесечието.

Проектот МОЈ ДДВ беше вовеведен од Владата на СДСМ со цел граѓанте да добијат поврат на данокот, а притоа да се сузбие сивата економија и се покажа како доста успешна алатка која ја зголеми наплатата на даноците, но и им враќа до 1800 денари на три месеци на секој полнолетен граѓанин.

Деновиве започна исплатата за првото тромесечие од годинава.

Можеби ќе ве интересира...

Httpool на Aleph стана претставник во Централна и Источна Европа за поддршка на Microsoft Advertising

BiznisPRO

Повеќе од 40 претставени брендови на Саемот за транспорт од 07ми до 09ти јуни

BiznisPRO

НЛБ Банка со позитивни деловни перформанси и раст на кредитната поддршка за населението и бизнисот од 3,8% во првите девет месеци од годината

BiznisPRO