Растат девизните резерви – Македонија има 4,348 милијарди евра

На крајот на февруари 2024 година, официјалните девизни резерви изнесуваат 4.348,1 милион евра и во однос на претходниот месец бележат зголемување за 10,7 милиони евра. Најголем дел од девизните резерви се пласирани во хартии од вредност (58,8%), по што следуваат валутите и депозитите (31,6%) и монетарното злато (9,6%).

Можеби ќе ве интересира...

Отворената вештачка интелигенција ги удвојува приходите

BiznisPRO

Кога го поместуваме часовникот? Се ближи почетокот на зимското сметање на времето

BiznisPRO

Добра вест: Ново намалување на цените на дизелот

BiznisPRO