Се продолжува рокот за аплицирање за мерката за набавка на вештачки ѓубрива за есенската сеидба

Владата, на предлог на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство донесе Одлука со којашто се продолжува рокот за аплицирање за мерката за набавка на вештачки ѓубрива за есенската сеидба до 30.11.2022 година.

Агенцијата за финансиска поддршка на земјоделството и руралниот развој, според најавата од Министерството, по завршувањето на аплицирањето, а најдоцна до крајот на годината ќе треба да направи исплата кон земјоделците по основ на оваа мерка.

Можеби ќе ве интересира...

АХВ: Констатирано присуство на птичји грип, ВМРО-ДПМНЕ непотребно да не ја вознемирува јавноста

BiznisPRO

Цукерберг стана сточар: Ќе одгледува прескап добиток и ќе го храни со пиво и јаткасти плодови

BiznisPRO

Распишани 4 јавни повици за давање под закуп на земјоделско земјиште до 3 хектари, распоредени во 34 региони во 878 катастерски општини

BiznisPRO