Следува продолжен викенд – Еве уште колку неработни денови останаа до крајот на годинава

Следува продолжен викенд за православните верници овој месец, со што 28 август (понеделник), Успение на Пресвета Богородица (Голема Богородица) ќе биде неработен ден.

Списокот на останати неработни денови се стеснува, а со цел подобро да ги испланирате овие денови за релаксирање ви го проследуваме:

За сите граѓани на РСМ

• 8 септември (петок), Ден на независноста,

• 11 октомври (среда), Ден на народното востание,

• 23 октомври (понеделник), Ден на Македонската Револуционерна Борба

• 8 декември (петок), “Св. Климент Охридски”.

За граѓаните од католичка вероисповед

• 1 ноември (среда), Празникот на сите светци,

• 25 декември (понеделник), првиот ден на Божик.

За граѓаните припадници на албанската заедница во РСМ

• 22 ноември (среда), Ден на Албанската азбука,

За граѓаните припадници на еврејската заедница во РСМ

• 25 септември (понеделник), Јом Кипур, првиот ден на Јом Кипур,

За граѓаните припадници на бошњачката заедница во РСМ

• 28 септември (четврток), Меѓународен ден на Бошњаците,

За граѓаните припадници на турската заедница во РСМ

• 21 декември (четврток), Ден на настава на турски јазик.

Можеби ќе ве интересира...

МТЕЛ ја шири продажната мрежа, нов продажен салон и во Куманово

Бизнис про

Две членки на АмЧам избрани помеѓу 8-те финалисти во “Иницијативата за Промовирање на Доверба во Бизнисот”

Бизнис про

Каде горивото е најскапо, каде најевтино и каде е Македонија – Цени на горива во регионот и Европа

Бизнис про