Состојба на крипто берзите: Биткоинот стабилен на 26.870 евра

На најголемата светска берза за криптовалути Binnens, биткоинот денеска имаше вредност од 26.870,44 евра.

Вредноста на биткоинот падна за околу 0,03 отсто во последните 24 часа.

Вкупниот обем на тргување со биткоин во последните 24 часа изнесува 9,95 милијарди евра.

Индексот на страв и алчност (Fear and Greed Index) поврзан со биткоинот денеска е на ниво од 53, во категоријата „неутрални“, додека вчера беше на ниво од 50.

Вредноста на криптовалутата итриум (ETH) падна за 0,21 отсто, на 1.685,54 евра, како и вредноста на бинанс монетата (BNB) – за 0,5 отсто на 218,78 евра.

Монетите Binance (BNB), Bitcoin (BTC), Yttrium (ETH), Bluesell (BLZ) или Shiba Inu (SHIBA) се најтргувани денес.

Криптовалутите FRONT, MC и BADGER моментално бележат најголем раст денес.

Можеби ќе ве интересира...

Во Франција ПОМАЛКУ се пие вино: Владата издвојува 200 милиони евра за уништување на овој пијалок поради падот на побарувачката

jovan sokolovski

Германски министер за економија: Снабдувањето со гас за следната зима не е целосно обезбедено

Бизнис про

Паника на пазарот: Вредноста на Биткоин падна за 14% за само 24 часа

Бизнис про