Статистика измери поскапо кафе во македонските угостителски објекти

Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на цените на угостителските услуги во февруари 2024 година, во споредба со јануари 2024 година, е зголемен за 0.1 %. Споредено по групи на услуги, зголемување е забележано во групата Храна за 0.1 %. Индексот на цените на угостителските услуги во февруари 2024 година, во однос на истиот месец од претходната
година, е зголемен за 6.3 %.

Кумулативниот индекс на цените на угостителските услуги за периодот јануари – февруари 2024 година, во однос на истиот период од минатата година, е зголемен за 6.3 %, a во однос на декември 2023 година е зголемен за 0.6 %.

Можеби ќе ве интересира...

Владата најави поевтина струја за компаниите за стабилизирање на цените на храната

BiznisPRO

Ангеловска-Бежоска: Основната камата е сѐ уште под нивото од почетокот на пандемијата

BiznisPRO

ПЛАТИТЕ ОСТАНУВААТ ИСТИ: Германија воведува четиридневна работна недела

BiznisPRO