Цената на маслото за јадење намалена за 40 денари

Цената на маслото за јадење е намалена за 40 денари, а цената на репроматеријалите мируваат, истакна генералниот извршен директор на „Витаминка”, Сашо Наумоски при неодамнешната посета на претседателот на Владата на Република Северна Македонија на фабриката „Брилијант” во Штип, која е дел од групацијата на „Витаминка”.

–Цената е падната за скоро 40 денари и ние се трудиме и понатака цената да ја намалиме и да ја донесеме, ако е можно да дојде до цените од пред три години што беа. Цената најмногу зависи на нашиот производ од суровината, вели Наумоски.

Можеби ќе ве интересира...

„Стандард и Пурс“: макропрудентните мерки на Народната банка придонесоа за натамошно јакнење на финансиската стабилност

BiznisPRO

Следува предвремена исплата на пензиите – ова се датумите кога ќе биде исплатена пензијата

BiznisPRO

Стоковата размена со странство во 2023 бележи пораст, а најмногу сме тргувале со Германија, Британија, Грција, Кина и Србија

BiznisPRO