Убава вест: Предвремена исплата на пензиите – еве кога ќе легнат парите кај пензионерите за априлската пензија

Се задолжува Фондот на пензиското и инвалидското осигурување на Северна Македонија да ги достави податоците за пензиите до деловните банки најдоцна до 24.04.2023 година, а се препорачува на деловните банки да обезбедат, пензионерите да може да располагаат со априлските пензии преку мрежата на банкомати и во трговската мрежа – од 25.04.2023 година.

Се препорачува на деловните банки, преку филијалите и експозитурите на банките да обезбедат готовинска исплата на пензии за клиентите кои не користат картички, во четири групи, по распоред според висината на пензијата и тоа:

• За пензии со висина до 11.000 денари, исплатата да се изврши на 25.04.2023 година (вторник);
• За пензии со висина 11.001-14.000 денари, исплатата да се изврши на 26.04.2023 година (среда);
• За пензии со висина 14.001-18.000 денари, исплатата да се изврши на 27.04.2023 година (четврток) и
• За пензии со висина над 18.001 денари, исплатата да се изврши на 28.04.2023 година (петок).

Можеби ќе ве интересира...

Владата: Спречуваме ценовен шок на енергентите со мерките за намалени ДДВ и акцизи

Бизнис про

ПАДНА ОДЛУКА – РКЕ: Ново поевтинување на горивата – Објавени новите цени

Бизнис про

Промени во Управниот одбор на Шпаркасе Банка АД Скопје

Бизнис про