Убава вест за сите кои скенираат фискални: Од нова година се зголемува сумата за поврат на ДДВ – еве за колку

Од почетокот на 2023 година можноста за поврат на данок, преку проектот мој ДДВ не само што ќе остане во функција, туку и ќе се модифицира.

Така граѓаните наместо досегашните 1800 денари за едно тромесечие ќе може да добијат до 2100 денари, најави Сања Лукаревска, директорка на УЈП во вечерашното издание на Дневникот на Сител.

Можеби ќе ве интересира...

Здравко Илиќ дел од E-commerce конференцијата во Скопје „ Политики за електронска трговија во рамките на ЦЕФТА – пазарот на е-трговија вреден 1 милијарда евра поблизу до бизнисите во регионот“

Бизнис про

Цената на маслото за јадење намалена за 40 денари

Бизнис про

ПОТРЕБНИ СЕ НАД 8000 РАБОТНИЦИ ВО МАКЕДОНИЈА: Услужните дејности и продажбата со 2.688 слободни работни места

Бизнис про