Владата ги задолжи институциите да ги користат исклучиво услугите на Македонска пошта за поштенски пратки

Владата, согласно донесената измена за Законот за поштенски услуги во врска со одлагањето на либерализацијата на поштенските услуги до 31.12.2023 година,а со цел подобрување на финансиското работење на АД Пошта на Република Северна Македонија, ги задолжи сите државни институции да ја користат универзалната поштенска услуга на АД Пошта на Република Северна Македонија, согласно измените на Законот, а им препорача и на сите општини и Град Скопје да ги користат услугите на АД Пошта на Република Северна Македонија.

Можеби ќе ве интересира...

Ќе има ли поскапување на горивата – Вечерва најавено формирање на нови цени на бензинот и нафтата во Македонија

BiznisPRO

Wizz Air објави дека ќе започне нова линија од Скопје до Салцбур

BiznisPRO

НБРМ: Основната каматна стапка зголемена на 2%, умерено зголемување и кај каматните стапки на депозитите преку ноќ и седумдневниот депозит

BiznisPRO