Во април: Годишен раст од 9,3% на вкупните депозити и од 6,8% на вкупната кредитна поддршка

Анализирано на годишно ниво, вкупните депозити се зголемени за 9,3%, поради повисоките депозити на двата сектора, со поизразен придонес на депозитите на секторот „домаќинства“.

На годишна основа, вкупните кредити бележат раст од 6,8%, како резултат на зголеменото кредитирање на двата сектора, коешто е поизразено кај секторот „домаќинства“.

Можеби ќе ве интересира...

Нова цена на горивата – Бензинот ближи кон 90 денари од литар

BiznisPRO

Над 40 милиони евра поддршка за стопанството со бескаматни и поволни кредитни линии преку Развојната банка

BiznisPRO

БРАКО e еден од најголемите производители на жичани производи во регионот

BiznisPRO