Во изминатото деноноќие произведени се 12.879 MWh електрична енергија

АД ЕСМ на 27.04.2023 година произведe 12.879 MWh електрична енергија, која е намената за домаќинствата и малите потрошувачи, како и потребите за дополнителни снабдувања за училишта и други витални држави субјекти.

Во Термоелектраните произведени се 8.531 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 4.348 MWh.

Во изминатото деноноќие преку ЕСМ Продажба набавени се 0 MWh електрична енергија.

* Податоците се преземени од Диспечерски извештај на АД ЕСМ за 27.04.2023 година.

Можеби ќе ве интересира...

Зимско сметање на времето – стрелките одат еден час наназад

BiznisPRO

Германската компанија Адидас пријави годишна загуба за прв пат од 1992 година

BiznisPRO

Кога го поместуваме часовникот? Се ближи почетокот на зимското сметање на времето

BiznisPRO