Во септември: Годишен раст од 3,4% на вкупните депозити и од 9,9% на вкупната кредитна поддршка

Годишен раст од 3,4% на вкупните депозити и од 9,9% на вкупната кредитна поддршка во септември 2022 година.

На годишна основа, вкупните депозити бележат раст од 3,4%, кој речиси во целост се должи на повисоките депозити на секторот домаќинства.

На годишна основа, вкупните кредити се зголемени за 9,9% како резултат на зголеменото кредитирање на двата сектора, коешто е поизразено кај корпоративниот сектор.

Можеби ќе ве интересира...

Ново зголемување на платите во Рудник САСА – четврто во изминатите две години

BiznisPRO

Склучен Меморандум за соработка помеѓу Народната банка и Сојузот на математичари на Македонија

BiznisPRO

Изминатото деноноќие произведени 13.056 MWh електрична енергија

BiznisPRO