ВОДКАТА И КАВИАРОТ ОД ЗАБРАНАТА Руската луксузна стока се уште е во ЕУ

Европската унија, која го претстави својот четврти пакет антируски санкции, одлучи да не го забрани увозот на луксузни стоки произведени во Русија, како вотка и кавијар, објави Европската комисија.

Дали забраната за луксузни стоки вклучува увоз од Русија, како кавијар или вотка? Не, фокусот на овој пакет санкции е на лишување на Русија од луксузните стоки на ЕУ – соопшти организацијата.

ЕУ воведе ограничување на трговијата со производи од железо и челик со Русија и забрана за продажба на одредени луксузни стоки на Русија, објавено е во Службениот весник на ЕУ.

На списокот на забранети стоки, меѓу другото, се и скапи автомобили и мотоцикли вредни повеќе од 50.000 евра или 5.000 евра, како и парфеми, алкохол, апарати за домаќинство и облека вредни повеќе од 300 евра по парче, потсетува ТАСС.

Можеби ќе ве интересира...

ИКЕА ги затвора продавниците во Русија

Бизнис про

ЕВТИН ВО ОКТОМВРИ: Цената на гасот во Европа се уште паѓа

Бизнис про

Citroen беше првиот кој реагираше на купувањето на Twitter од Маск, еве што рекоа

Бизнис про