Рубљата се опоравува, вредноста расте

Руската валута рубљата продолжува да расте во однос на доларот.

Податоците на Московската берза, покажуваат дека паритетот долар/рубља се намалил за 6,65 отсто на 83,7, а паритетот евро/рубља се намалил за 4 отсто на 92,8.

Откако Русија ја почна војната во Украина, имаше период кога 115 рубљи се тргуваа за еден долар, а 120 рубљи се тргуваа за едно евро. Намалувањето на вредноста на рубљата ги загрижи и руските граѓани.

На 23 март, рускиот претседател Владимир Путин го објави својот план да се префрли на руски рубљи за плаќања за продажба на природен гас.

Можеби ќе ве интересира...

CNN: Кина направи четири потези кои го загорчуваат животот на Русија

BiznisPRO

Идеална можност за дополнителен приход: „Mini jobs“ се сè попопуларни и добро платени

BiznisPRO

WIZZ AIR ГО ПРОСЛАВИ ПРИСТИГНУВАЊЕТО НА 160-тиот АВИОН

BiznisPRO