Автомобилската индустрија е пред колапс: Инвестираат речиси милијарда евра

Италија годинава ќе обезбеди 950 милиони евра стимулации за граѓаните да купуваат електрични автомобили со цел да го заживее производството во автомобилскиот сектор.

Рим ќе обезбеди до 13.750 евра субвенции за граѓаните со најниски примања за да им помогне да купат ново, целосно електрично возило по цена до 35.000 евра без ДДВ, соопшти Министерството за индустрија.

Истата приходна група ќе има право на стимулација до 10.000 евра за нов хибрид кој чини до 45.000 евра. Владата ќе даде стимулации и за набавка на најсовремени возила со мотори со внатрешно согорување, но тие ќе бидат помали. Досега граѓаните за набавка на електрични возила можеа да сметаат само на најмногу 5.000 евра.

Стимулациите се дел од програмата за помош на автомобилската индустрија што ја најави Владата во 2022 година. Вкупната вредност на мерките е осум милијарди евра.

Објавувањето на новите стимулации се совпадна со судирот на владата со автомобилскиот гигант Stellantis, сопственик на Fiat.

Премиерот Џорџо Мелони минатата недела рече дека Стелантис, производителот на Фиат кој работи и во Франција и во Америка, понекогаш правел деловни потези штетни за националните интереси на Италија.

Извршниот директор на Stellantis, Карлос Таварес, одговори дека италијанските стимулации за развој на електрични возила се пониски од оние во другите големи европски земји, а таквата политика го забавува производството.

Од минатото лето, Рим и Стелантис преговараат за долгорочен план за промена на трендот. Целта е да се зголеми производството на Stelantis во Италија на еден милион возила. Лани произвеле околу 750.000.

Министерот за индустрија Адолфо Урсо рече дека Stellantis се обврза да го зголеми производството на еден милион возила. Тоа би значело дека ќе се врати на нивото од 2017 година.

Италија подготвена да влезе во сопственичката структура

Италија би можела да ѝ се спротивстави на француската влада со преземање на удел во Stellantis, рече еден министер.

„Ако Таварес тврди дека Италија треба да го следи примерот на Франција, која го зголеми сопственичкиот удел во Стелантис, можеме да разговараме за тоа“, рече Урсо.

Додека беше во опозиција, Урсо го покани државниот заемодавач Cassa Depositi e Prestiti (CDP) да купи удел во Stellantis.

Минатиот јуни, претседателот на Stellantis, Џон Елкан, рече дека неговата компанија не треба да ја додаде италијанската држава на своите акционери.

Компанијата изрази задоволство од новите стимулации.

„Производството е тесно поврзано со побарувачката на пазарот и ако сакаме да исполниме одредени цели, мора да се грижиме и за потрошувачите и за производителите“, рече шефот за корпоративни работи на Stellantis Италија, Дејвид Меле на состанокот со владините претставници и синдикатите.

Можеби ќе ве интересира...

Три европски земји одлучија: Ќе градат гасовод

BiznisPRO

Финансиската инјекција на Вашингтон за Интел за развој на воена технологија

BiznisPRO

Рубљата се опоравува, вредноста расте

BiznisPRO