Биткоинот паѓа

Биткоинот падна за 6,12 отсто на 58.346,75 евра денеска во 15:30 часот на најголемата светска берза за криптовалути Binance.

Вкупниот обем на тргување со биткоин во последните 24 часа изнесува 40,88 милијарди евра, што е повеќе од вообичаениот промет, но помалку од вчера, кога биткоинот порасна за 5,19 отсто.

Индексот на страв и алчност (Fear and Greed Index) поврзан со биткоинот денеска е на ниво од 75 во категоријата „алчност“, што значи дека инвеститорите се уште се оптимисти за натамошниот раст на биткоинот.

Вредноста на итриумот (ETH) падна за 7,22 отсто на 3.050,97 евра, а вредноста на Binance Coin (BNB) за 3,01 отсто на 505,86 евра.

Криптовалутата Salt Salt (SOL) падна за 11,57 отсто, Douzcoin (DOGE) за 5,17 отсто, а Ripple (XRP) за 3,04 отсто.
Денеска најмногу се тргува со биткоин, итриум и сол. Криптовалутите MLN, DEXE и NULS моментално бележат најголем раст денес.

Можеби ќе ве интересира...

Што ќе биде ова? Кинеската трговија со нафта со Иран е во застој

BiznisPRO

Цената на златото расте

BiznisPRO

Полска го блокираше увозот на јаглен од Русија „Ќе наметнеме казни за секоја компанија што ќе го прекрши ова“

BiznisPRO