Дали се враќаат во Русија?

Американскиот производител на безалкохолни газирани пијалоци Coca-Cola, кој го напушти рускиот пазар во 2022 година, во април оваа година поднесе три апликации за регистрација на своите најпознати брендови „Coca-Cola“, „Fanta“ и „Sprite“ во Русија. година.

Рускиот портал Ведомости, кој прв ја објави оваа информација, се повикува на базата на податоци на Федералната служба за интелектуална сопственост на Русија (Роспатент).

Во март 2022 година, Coca-Cola објави дека ја прекинува работата во Русија, а производството и продажбата на пијалоци под овој бренд заврши во јуни истата година.

Нашите срца се со луѓето кои ги трпат последиците од трагичните настани во Украина, објави тогаш Coca-Cola на својата веб-страница.

Можеби ќе ве интересира...

Дефицитот на Русија во јануари надмина 3 милијарди евра

BiznisPRO

Нема резерви: „Снабдувањето со енергија е на работ“

BiznisPRO

Инвеститорите се повлекуваат од Кина

BiznisPRO