Девизните резерви достигнаа речиси 4,3 милијарди евра

На крајот на мај 2024 година, официјалните девизни резерви изнесуваат 4.293,6 милиони евра.

Најголем дел од девизните резерви се пласирани во хартии од вредност (60,1%), по што следуваат валутите и депозитите (28,7%) и монетарното злато (11,2%), соопшти НВРМ

Можеби ќе ве интересира...

Цената на гасот во Европа падна на предвоеното ниво

BiznisPRO

Во март добри вести и за работниците и за пензионерите: Се очекува нова минимална плата и раст на пензиите

BiznisPRO

Илон Маск и понатаму на првата позиција: Десетте најбогати луѓе во светот изгубиле речиси 50 милијарди долари во октомври

BiznisPRO