Вредноста на крипто валутата БИТКОИН расте на најголемата светска берза

Биткоинот поскапе за 0,19 отсто на 65.703,45 евра денеска во 15:15 часот на најголемата светска берза за криптовалути Binance.

Вкупниот обем на тргување со биткоин во последните 24 часа изнесува 25,15 милијарди евра, што е нешто повеќе од вчера.

Индексот на страв и алчност (Fear and Greed Index) поврзан со биткоинот денес е на ниво од 77 во категоријата „екстремна алчност“, што значи дека инвеститорите се уште се многу оптимисти за понатамошниот раст на биткоинот.

Вредноста на итриумот (ETH) падна за 0,77 отсто на 3.509,90 евра, а вредноста на монетата Биненс (BNB) остана стабилна на 651,75 евра.

Денеска, криптовалутата солта (СОЛ) падна за 0,96 отсто на 157,68 евра, а лавината (АВАКС) за 1,45 отсто на 33,26 евра.

Денеска најмногу се тргува со Bitcoin, Yttrium и Binance Coin.

Најголем раст денес во моментов бележат крипто валутите HIGH, VIB и JASMY.

Можеби ќе ве интересира...

Биткоинот паѓа

BiznisPRO

ПОЗИТИВНО ДВИЖЕЊЕ: Биткоинот повторно расте, стигна над 60.000 долари

BiznisPRO