Доаѓа покачување на пензиите: Оние со најмали пензии ќе добијат 600 до 800 денари покачување, а веќе следното доаѓа во септември

Пензиите како што е познато ќе се зголемат за нешто повеќе од 5 отсто, па така оние кои земаат најниски пензии (до 20.000 денари/месечно) ќе добијат покачување од 600 до 800 денари.

Сите оние кои земаат пензија од 20 до 32 илјади денари ќе дбоијат пензии поголеми за околу 1.250 денари.

За пензионерите кои земале од 30 до 50 илјади денари, следува плус од 2.000 денари.

Оние кои се многу малку и чија месечна пензија е над 54 илјади денари, ќе можат да очекуваат помалку од 3.000 денари.

Следното зголемување на пензиите ќе биде во септември 2024.

Можеби ќе ве интересира...

Азески на средба со амбасадорот на Австралија Данијел Емери

BiznisPRO

Ќе пораснат приходите: Во буџетот дополнителни 170 милиони евра за повисоки плати и пензии за 2024 година

BiznisPRO

НОВ ДАНОК: Автомобилите во ЕУ во просек ќе поскапат за 600 евра

BiznisPRO