Добра вест: Денеска ќе легнат пензии и помошта за пензионерите

Дополнителни илјада денари на сметка на пензионерите ќе биде исплатувана од денеска денеска заедно со исплатата на мартовската пензија.

Истата сума која е директна финансиска помош која ќе важи и во април и мај ќе биде за повеќе од 330 илјади пензионери.

Инаку пензиите можат да се подигнат на банкомат уште денес, додека во кеш во банките ќе се подигаат како и досега во групи согласно висината на пензијата, или денеска пензијата ќе можат од шалтер да си ја извадат пензионери со примања од 11 000 денари, утре 30 март пензии со висина од 11 001 до 14 000 денари, додека од 14 001 -19 000 денари ќе се подигаат од 31 маер.

Оние пензионери со пензија над 18 001 на шалтер ќе можат да ја извадат пензијата дури во петок на 01 април.

Можеби ќе ве интересира...

Нова цена на горивата во Македонија вечерва, повторно голем раст на нафтата на светските берзи

BiznisPRO

Произведени 17.187 MWh електрична енергија, домаќинствата и дополнителните снабдувања се целосно задоволени со електрична енергија од капацитетите на ЕСМ

BiznisPRO

Добра вест: Почна исплатата на пензиите

BiznisPRO