Добра вест: Поевтинуваат бензините

Малопродажната цена на бензинот ЕУРОСУПЕР БС-95 се намалува за 2,00 ден/лит, во однос на малопродажната цена утврдена со одлуката за утврдување на највисоки малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт од 03.06.2024 година и со тоа малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС-95 изнесува 80,00 ден/лит.

Малопродажните цени на бензинот ЕУРОСУПЕР БС-98, на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V), на Екстра лесното масло за домаќинство на (ЕЛ-1) и на Мазутот М-1 НС не се менуваат, односно остануваат на исто ниво како што биле утврдени со одлуката за утврдување на највисоки малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт од 03.06.2024 година и со тоа малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС-98 изнесува 84,00 ден/лит, малопродажната цена на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) изнесува 73,00 ден/лит,
малопродажната цена на Екстра лесното масло за домаќинство на (ЕЛ-1) изнесува 72,00 ден/лит и малопродажната цена на Мазутот М-1 НС изнесува 43,209 ден/кг.

Можеби ќе ве интересира...

Бензинот и дизел горивото имаат рок на траење: Можат побрзо да се расипат кога се чуваат дома

BiznisPRO

Дизелот во Македонија е поевтин за 62 динари (околу 30 денари) од Србија

BiznisPRO

Значителен пад на цената на нафтата на светските берзи, доларот зајакнува

BiznisPRO