Добра вест: Владата донесе одлука за предвремена исплата на пензиите, еве од кога

По усвојувањето на Информацијата за исплата на пензии за месец август 2022 година од Министерството за труд и социјална политика, се задолжува Фондот на пензиското и инвалидското осигурување на Северна Македонија да ги достави податоците за пензиите до деловните банки најдоцна до 29.08.2022 година.

Исто така се препорачува на деловните банки преку филијалите и експозитурите на банките да обезбедат готовинска исплата на пензии за клиентите кои не користат картички, во четири групи според следниот распоред составен според висината на пензијата:

За пензии со висина до 11.000 денари, исплатата да се изврши на 30.08.2022 година (вторник);

За пензии со висина 11.001-14.000 денари, исплатата да се изврши на 31.08.2022 година (среда); За пензии со висина 14.001-18.000 денари, исплатата да се изврши на 01.09.2022 година (четврток ), и За пензии со висина над 18.001 денари, исплата да се изврши на 02.09.2022 година (петок).

Можеби ќе ве интересира...

ССК: Итна ревизија на новите тарифници на Агенцијата за катастар или клуч на врата на геодетските компании

BiznisPRO

Регионалниот фонд за предизвици додели 2,72 милиони за шест македонски проекти за унапредување на стручното образование

BiznisPRO

Стоп за казината до училиштата – Донесен нов закон со кој автомат клубовите и другите игри на среќа ќе мора да бидат на растојание на 500 метри од училиштата

BiznisPRO