Државните електрани вчера произведоа 11.662 MWh струја

АД ЕСМ на 11.11.2022 година произведе 11.662 MWh електрична енергија.

Во Термоелектраните произведени се 7.605 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 4.057 MWh.

Во изминатото деноноќие ЕСМ набави 2.400 MWh електрична енергија.

Можеби ќе ве интересира...

МОДЕРНО ОНЛАЈН ШОПИНГ ИСКУСТВО – МИНИСО со нова онлајн продавница за македонските потрошувачи

BiznisPRO

Државата дели помош: 3000 денари месечно за млади до 23 години кои работат во производство

BiznisPRO

Усвоен најновиот Квартален извештај со есенските макроекономски проекции на Народната банка

BiznisPRO