Зголемени трошоците во градежништвото за нови објекти за домување

Во второто тримесечје годинава, во споредба со првото тримесечје, трошоците во градежништвото за нови објекти за индивидуално домување се повисоки за 1.5 %, трошоците за материјали се пониски за 1.4 %, а трошоците за вработените се повисоки за 7.1 %, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика.

Во второто тримесечје од 2023 година, во споредба со второто тримесечје од 2022, трошоците во градежништвото за нови објекти за индивидуално домување се повисоки за 11.6 %, трошоците за материјали за 5.4 % и трошоците за вработените за 24.5 %.

Можеби ќе ве интересира...

Македонија меѓу земјите со најевтин бензин и дизел во Европа, втора е Црна Гора, а кај комшиите литар дизел се точи за над 120 денари – Список на европските држави и цените на горивата

BiznisPRO

Продолжуваат заложбите на Стопанската комора за поддршка на сите компании кои се на слободниот пазар на електрична енергија

BiznisPRO

Одлична вест: Следува предвремена исплата на февруарската пензија, еве на кој датум ќе легнат пензиите на трансакциските

BiznisPRO