Еден од најголемите трговски ланци доаѓа во Србија

Филијалата на Карфур во Грција потпишала ексклузивни права за претставување на Карфур и на српскиот пазар, дознава Retail Serbia. Company Retail & More A.E. планира да го донесе Carrefour во Србија, но и на неколку други пазари на Балканот.

Грчката компанија во соработка со партнери во Бугарија неодамна ги отвори првите супермаркети „Карфур“ во Бугарија. Новиот план предвидува отворање на 70 нови капацитети во Грција и Бугарија во наредниот период.

Carrefour минатата година ги презеде сите хипермаркети Кора во Романија и најави нови инвестиции. Сите објекти неодамна беа ребрендирани и сега работат под капата на Карфур.

Можеби ќе ве интересира...

Комерцијална банка прогласена за „Најдобра банка за 2024 година“ од магазинот Global Finance

BiznisPRO

Нова седница на регулаторна: Одредени цените по кои ќе се точат горивата следните денови

BiznisPRO

СО ИМИЊА НА ФИРМИ И ЛУЃЕ, ОБЈАВЕНА Е ЛИСТА НА ДОЛЖНИЦИ ЗА ДАНОК И ЦАРИНИ – Еве ги деталите

BiznisPRO