Енергетски биланс за 20.10.2022: ЕСМ произведе 100% струја за домаќинствата и малите потрошувачи

АД ЕСМ на 20.10.2022 година произведе 11.868 MWh електрична енергија.

Во Термоелектраните произведени се 7.626 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 4.242 MWh.

АД ЕСМ на 20.10.2022 година целосно ги задоволи потребите за струја на домаќинствата и на малите потрошувачи исклучиво од сопствените, домашни капацитети.

*Податоците се преземени од Диспечерски извештај на АД ЕСМ за 20.10.2022 година.

Можеби ќе ве интересира...

Рехабилитацијата на пистата на скопскиот аеродром почнува на 28 март и ќе трае 50 дена

Бизнис про

8.529 MWh електрична енергија произведена во изминатото деноноќие

Бизнис про

Производството и снабдувањето со струја од АД ЕСМ е стабилно

Бизнис про