„Газпром“ продолжува со испораките на гас: Европа ги зголеми барањата поради студеното време

Рускиот енергетски гигант Газпром продолжи со редовни испораки на гас во транзит во Европа преку територијата на Украина, изјави денеска претставникот на компанијата Сергеј Купријанов.

Купријанов изјави дека Гаспром редовно испорачува гас преку територијата на Украина и во согласност со барањата на европските потрошувачи.

Европа во последно време ги зголеми барањата за снабдување со гас, а набавката на овој енергенс од Русија е значително зголемена поради студеното време и влошувањето на ситуацијата во Украина.

Можеби ќе ве интересира...

Граѓаните се ослободуваат од печките на пелети, огласниците полни – цената стигна над 320 денари за вреќа

Бизнис про

Работата од дома добива на интензитет: неколку светски компании им ја нудат и таа опција на вработените

Бизнис про

Со новиот закон секое домаќинство ќе може да инсталира фотоволтаични системи на својот кров

Бизнис про