Германскиот производител на автомобили плаќа бонуси до 7.900 евра

Германскиот производител на луксузни автомобили Порше ќе им исплати на работниците бонуси до 7.900 евра.

Поради поуспешен бизнис во 2021 година, тој ќе добие 50 евра повеќе од минатиот пат, соопштија од компанијата во понеделник во Штутгарт.

Вработените во филијалите на Porsche AG и нивните подружници ќе имаат право на бонус.

Генералниот директор на производителот на автомобили од Штутгарт, Оливер Блуме, при претставувањето на билансот изјави дека минатата година била најуспешната во историјата на Porsche. Прометот скокна за повеќе од 15 отсто на 33 милијарди евра, а крајниот резултат е добивка од четири милијарди евра, по 3,2 милијарди евра во претходната година.

Износите на бонуси во Порше традиционално се големи, а посебна помош се обезбедува за луѓето кои бегаат поради руско-украинската војна.

Можеби ќе ве интересира...

Германците се вртат кон алтернативни системи, сè повеќе користат дрва за загревање на своите домови

Бизнис про

Азиските берзи пораснаа, цената на нафтата дополнително падна

Бизнис про

ЦЕНИТЕ НА НАФТАТА ПОВТОРНО ПАЃААТ Ја поминаа „магичната граница“, а криптовалутите растат

Бизнис про