ГОЛЕМ ПОПУСТ НА ПРОИЗВОДИ ИКЕА, ТРАЈНА КОРЕКЦИЈА НА ЦЕНИТЕ: На распродажба повеќе од 4.700 производи, попуст до 50 проценти

Компанијата ИКЕА најави дека наскоро ќе има корекција на цените во регионот на Југоисточна Европа и дека се очекува трајно намалување за дури повеќе од 46 отсто од производите.

Како што се наведува во соопштението, ИКЕА ќе продолжи да инвестира во попристапни цени, па цените ќе бидат намалени во сите делови од палетата на ИКЕА.Одредени групи производи како BESTÅ, KALLAX, MALM, FRIHETEN, PAX и POÄNG веќе имаат пониски цени, а во текот на следните месеци се очекуваат повеќе намалувања на цените, со посебен фокус на решенијата за складирање.

Подетални информации се очекуваат намалувања на цените за над 4.700 производи, со просечно намалување на цената од 10,4%. Цените на производите кои веќе спаѓаат во најприфатливата категорија ќе бидат трајно намалени и до 30%.

Можеби ќе ве интересира...

Галеника ја купува Lifemedics и го проширува портфолиото на производи

BiznisPRO

Рекордно зголемување на цените на горивата во Србија

BiznisPRO

Два патнички авиони доаѓаат во јатото на Ер Србија

BiznisPRO