ЛИДЛ СО УШТЕ ЕДНА ПРОДАВНИЦА ВО СОСЕДСТВОТО: Македонците едвај чекаат да навалат за пазарење

Сега се отворени нови можности за вработување за малопродажните продавници на Lidl, објави шефот на операциите за регрутирање The Headhunter Group во објава на социјалните мрежи во средата.

Германскиот трговец со попусти Лидл почнува да вработува персонал за своите идни продавници во Косово, соопшти претставник на косовската единица на албанските услуги за човечки ресурси (HR) The Headhunter Group.

Новите можности за вработување за малопродажните продавници на Lidl се сега отворени, рече шефот на операциите за регрутирање во The Headhunter Group, локалниот партнер за вработување на Lidl, во објава на социјалните мрежи во средата, објави SeeNews.

Лидл се обврза да отвори продавници на мало во Косово минатата година во јуни, по состанокот со локалните производители на храна и пијалоци, објави тогаш Министерството за претприемништво.

Фирмата запишана во деловниот регистар на Косово под името Lidl Kosova L.L.C. а делокругот на деловното работење е управување со недвижности.

Лидл е во процес на влез на пазарите во Босна и Херцеговина, Црна Гора и Македонија. Тие се веќе присутни во Србија и Хрватска.

Продавниците на Лидл во пограничните места како Лерин се преполни со Македонци кои пазарат по багателни цени и екстра квалитет разни млечни, месни и други продукти, за кои граѓаните велат дека имаат поголем квалитет од оние што може да се најдат на македонскиот пазар

Можеби ќе ве интересира...

Лидл воведува кабини за пресоблекување во сите продавници? Погледнете како ќе изгледа

BiznisPRO

Ер Србија минатата година превезе 4,19 милиони патници

BiznisPRO

Лидл отвора уште еден вид продавница во Србија

BiznisPRO