Хрватска повлекува популарно чоколадо

Како мерка на претпазливост, компанијата „Mondelēz International“ го повлекува својот производ Milka Oreo Bar (37g) од хрватскиот пазар поради можно присуство на мало парче пластика.

Како што се наведува понатаму, ниту еден друг производ на споменатата компанија, ниту некој друг производ од палетата на брендовите Милка и ОРЕО, не бил засегнат со овој случај, пренесува Блиц.

Станува збор за производ Milka Oreo Bar (37g), со рок на употреба до 18.08.2024 година, а на пакувањето е испечатен специфичниот ЛОТ број OSK0934652.

Компанијата ги повикува сите потрошувачи кои го купиле овој производ на хрватскиот пазар да не го консумираат, туку да се обратат во продавницата од каде што е купен производот со приложената сметка за враќање на средствата.

Можеби ќе ве интересира...

ХРВАТИТЕ ПРОДАВААТ ОСТРОВ ЗА 3,2 МИЛИОНИ ЕВРА: Кој сонува да се изолира од сите – сега има можност да го стори тоа, спорно е само едно

BiznisPRO

Азербејџанец има најголема плата во Црна Гора: Еве што работи

BiznisPRO

ГОЛЕМИ СУМИ НА ПАРИ: Погледнете колку чини недвижен имот на брегот на Хрватска

BiznisPRO