Индекс на страв и алчност: Биткоинот се приближува до 50.000 долари, овие 3 криптовалути забележаа најголем раст

Денеска во 15:00 часот на најголемата светска берза за криптовалути Binance, Биткоинот поскапе за 1,31 отсто на 48.848,19 евра во последните 24 часа.

Вкупниот обем на тргување со биткоин во последните 24 часа изнесува 22,98 милијарди евра.

Индексот на страв и алчност на Биткоин моментално е на 72 во категоријата „алчност“.

Вредноста на итриумот (ETH) се зголеми за 3,42 отсто на 2.767,18 евра, а вредноста на бинанс монетата (BNB) за 1,96 отсто на 331,82 евра.

Денеска најмногу се тргуваше со биткоин, итриум и сол (СОЛ). Најголем раст денеска забележаа криптовалутите STRK, GLM и JASMY.

Можеби ќе ве интересира...

Пропаѓа уште еден малопродажен синџир: Имаат уште седум дена и – престанува да постои?

BiznisPRO

Бизнисот, науката и „Еразмус за млади претприемачи“ се обединуваат за  зајакнување на претприемачки екосистем

BiznisPRO

ЛИСТА НА СИТЕ НЕРАБОТНИ ДЕНОВИ ВО 2023: Кога се паѓа Велигден, а кога Бајрам – Следуваат многу продолжени викенди

BiznisPRO