Изминатото деноноќие произведени 10.092 MWh електрична енергија

АД ЕСМ на 17.11.2022 година произведе 10.092 MWh електрична енергија.

Во Термоелектраните произведени се 7.692 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 2.400 MWh.

Во изминатото деноноќие ЕСМ набави 3.110 MWh електрична енергија.

*Податоците се преземени од Диспечерски извештај на АД ЕСМ за 17.11.2022 година

Можеби ќе ве интересира...

Прогнози на САД: Седум намирници чии цени најмногу ќе пораснат до крајот на годината

Бизнис про

Германија најде замена за рускиот гас

Бизнис про

30-годишниот јубилеј на монетарната самостојност одбележан и со публикацијата: „30 години од осамостојувањето на Народната банка: предизвици, реформи и унапредување на работењето“

Бизнис про