Изминатото деноноќие произведени 10.265 MWh електрична енергија

АД ЕСМ на 24.11.2022 година произведе 10.265 MWh електрична енергија.

Во Термоелектраните произведени се 7.462 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 2.803 MWh.

Во изминатото деноноќие ЕСМ набави 4.580 MWh електрична енергија.

* Податоците се преземени од Диспечерски извештај на АД ЕСМ за 24.11.2022 година.

Можеби ќе ве интересира...

„Стандард и Пурс“: Денарот и банкарскиот систем и натаму се стабилни

Бизнис про

Минималната плата од 1. јануари 2022 ќе биде 18.000 денари?

Бизнис про

Во изминатото деноноќие произведени се 17.091 MWh електрична енергија

Бизнис про