Изминатото деноноќие произведени 6.519 MWh електрична енергија – државата купи третина од потребната струја

АД ЕСМ на 19.11.2022 година произведе 6.519 MWh електрична енергија.

Во Термоелектраните произведени се 4.280 MWh, а во хидроелелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 2.239 MWh.

Во изминатото деноноќие ЕСМ набави 3.160 MWh електрична енергија.

* Податоците се преземени од Диспечерски извештај на АД ЕСМ за 19.11.2022 година

Можеби ќе ве интересира...

Данок на солидарност треба да плати уште една компанија

BiznisPRO

Македонското небо “авио-крвоток“ со светот – Над 3,15 милиони патници минатата година транзитирале на скопскиот и охридскиот аеродром

BiznisPRO

Директорот на царината во посета на Пекабеско: “Царината ефикасен сервис на македонското стопанство”

BiznisPRO