Какви се цените на горивата во Македонија, регионот и Европа?

Какви се цените на горивата во Македонија, регионот и Европа?

ДРЖАВА БЕНЗИН БМБ-95 БЕНЗИН БМБ-98 ДИЗЕЛ
Албанија 203,66 ALL (1,69 EUR) 243,20 ALL (2,01 EUR)
Австрија 1,80 EUR 2,06 EUR 2,08 EUR
Белгија 1,87 EUR 2,03 EUR 2,21 EUR
БИХ 2,838 BAM (1,45 EUR) 3,235 BAM (1,65 EUR) 3,477 BAM (1,78 EUR)
Бугарија 2,96 BGN (1,51 EUR) 3,34 BGN (1,71 EUR) 3,35 BGN (1,71 EUR)
Чешка 42,89 CZK (1,76 EUR) 44,60 CZK (1,83 EUR) 47,24 CZK (1,94 EUR)
Црна Гора 1,32 EUR 1,37 EUR 1,56 EUR
Данска 14,99 DKK (2,02 EUR) 15,98 DKK (2,15 EUR) 15,99 DKK (2,15 EUR)
Естонија 1,92 EUR 1,97 EUR 1,94 EUR
Финска 2,07 EUR 2,17 EUR 2,21 EUR
Франција 1,78 EUR 2,02 EUR
Грција 2,03 EUR 2,22 EUR 2,09 EUR
Хрватска 11,100 HRK (1,47 EUR) 12,980 HRK (1,72 EUR) 13,440 HRK (1,78 EUR)
Ирска 1,79 EUR 2,18 EUR
Италија 1,79 EUR 2,01 EUR 1,98 EUR
Летонија 1,83 EUR 1,87 EUR 1,97 EUR
Литванија 1,73 EUR 1,76 EUR 1,93 EUR
Луксембург 1,71 EUR 1,94 EUR 2,02 EUR
Унгарија 690,00 HUF (1,86 EUR) 740,00 HUF (1,99 EUR) 840,00 HUF (2,26 EUR)
Македонија 90,00 MKD (1,45 EUR) 92,50 MKD (1,49 EUR) 100,50 MKD (1,62 EUR)
Германија 1,96 EUR 2,05 EUR 2,14 EUR
Холандија 2,11 EUR 2,23 EUR 2,21 EUR
Норвешка 23,06 NOK (2,42 EUR) 24,460 NOK (2,56 EUR) 24,53 NOK (2,57 EUR)
Полска 6,89 PLN (1,49 EUR) 7,43 PLN (1,63 EUR) 8,07 PLN (1,74 EUR)
Португалија 1,89 EUR 2,09 EUR 1,99 EUR
Романија 7,23 RON (1,46 EUR) 8,06 RON (1,63 EUR) 8,72 RON (1,76 EUR)
Русија 51,67 RUB (0,44 EUR) 61,91 RUB (0,53 EUR) 54,00 RUB (0,46 EUR)
Словачка 1,72 EUR 1,85 EUR 1,87 EUR
Словенија 1,43 EUR 1,71 EUR 1,77 EUR
Шпанија 1,73 EUR 1,90 EUR 1,97 EUR
Србија 183,84 RSD (1,57 EUR) 200,00 RSD (1,71 EUR) 220,83 RSD (1,88 EUR)
Шведска 21,64 SEK (2,11 EUR) 22,59 SEK (2,20 EUR) 27,92 SEK (2,72 EUR)
Швајцарија 1,92 CHF (1,90 EUR) 2,03 CHF (2,00 EUR) 2,25 CHF (2,23 EUR)
Турција 19,94 TRY (1,23 EUR) 20,88 TRY (1,29 EUR) 25,52 TRY (1,64 EUR)
В. Британиja 1,65 GBP (1,98 EUR) 2,00 GBP (2,40 EUR) 1,88 GBP (2,25 EUR)

Можеби ќе ве интересира...

Драконски казни за фирмите и газдите ако не исплатат К-15: Еве колку изнесува регресот оваа година и до кога треба да биде исплатен

BiznisPRO

Произведени 10.592 MWh струја од АД ЕСМ изминатото деноноќие

BiznisPRO

Како да го изберете Вашиот идеален протеински бар?

BiznisPRO